Смотра зимске службе


naslovJedneVesti
18.11.2015

Поводом почетка зимске сезоне 2015/2016. године, у главној бази на Карабурми, одржана је Смотра капацитета зимске службе ЈКП „Београд пут”. Догађају су, осим домаћина на челу са директором предузећа Иваном Тејићем, присуствовали сви градски челници, као и представници медија.

Иако је 13. новембра на дан смотре температура била изнад просека, права пролећна, Зимска служба је извршила представљање капацитета и ресурса за предстојеће зимско одржавање улица.

ЈКП „Београд пут“ је носилац одржавања саобраћајница на територији Београда у зимској сезони. У зимским условима, „Београд пут“ одржава око 2.561км саобраћајница – градских улица, општинских путева и државних путева II реда на територији града (у свих 17 општина), више од 250 мостова и надвожњака, као и тротоаре на највећим од ових објеката. По потреби и захтеву градског Штаба, предузеће се ангажује за рад и на саобраћајницама које нису предвиђене планом и програмом рада Зимске службе.

ЈКП „Београд пут“ поверено je одржавање Обилазнице око Београда (деонице аутопута од Нових Бановаца до Остружнице) у зимским условима, што је новина у раду Зимске службе. Због тога је у Новим Бановцима формирана нова зимска база.

Упоредо са редовним активностима на санацији, адаптацији и одржавању улица на подручју Београда извршене су неопходне припреме за рад Зимске службе:

1. Урађен је ремонт и припрема:

– 110 камиона
-38 мулти-кар возила (превасходно намењених за рад у споредним улицама)
– 6 специјализованих машина намењених рашчишћавању деоница са снежним наносима и сметовима
– 32 грађевинских утоварних машина
– 154 јединица зимске опреме (посипача и раоника)

2. Предузеће је активно учествовало на припреми оперативних планова рада:

– градске Дирекције за путеве који обухвата градске улице и општинске путеве на подручју Београда. Надлежни органи усвојили су овај план и он је верификован од стране Градоначелника.
– Дирекције за путеве Републике који се односи на одржавање државних путева IА реда (обилазница око Београда), као и IIA и IIБ реда. Налози овог органа се очекују.

3. Извршена је набавка индустријске соли и потребних камених агрегата за посипање коловоза. ЈКП „Београд пут“ тренутно располаже са 8.000 тона путарске соли, а 5.000 тона је у поступку набавке.

4. Извршена је припрема 14 база – пунктова са којих ће се дејствовати Зимска служба

5. Израђене су нове скице и описи траса и реона рада. Завршена је књига Зимске службе која ће објединити наше надлежности, обим и организацију рада Зимске службе „Београд пута“.

Одржавање саобраћајница врши се у складу са Планом који је усвојен од стране надлежних градских органа. Градске улице одржавају се у складу са Планом утврђеним приоритетима:

 

  • Улице првог приоритета су улице којима се крећу аутобуси јавног градског саобраћаја. Таквих улица има 998 и према Плану би требало да буду очишћене у року од два до четири сата по престанку падавина.
  • Улица другог приоритета има 863 и требало би да буду очишћене у року од 48 сати по престанку падавина.

У току рада Зимске службе неопходна је асистенција и помоћ пре свега саобраћајне полиције али и других субјеката – јавних комуналних предузећа, саобраћајне инспекције, медија и самих грађана јер је зимска служба организован тимски рад.

Екипе Зимске службе „Београд пута” дежурају 24 сата. Дежурни капацитети одређују се у зависности од прогнозираних временских услова, уз сагласност надзорног органа Дирекције за путеве града, односно ЈП „Путеви Србије“.

Зимска сезона почиње 15.новембра и траје до 31.марта 2016.године. По потреби, Зимска служба ЈКП „Београд пут“ дежураће и након тог датума.

ЈКП „Београд пут” има шест деценија искуства у одржавању београдских саобраћајница у зимском периоду. Примењује изузетно висок ниво обраде улица и путева како би обезбедио несметано и безбедно одвијање саобраћаја у престоници у зимским условима, што боље одвијање јавног градског превоза, функционисање јавних институција, комуналних система и система снабдевања. Овај нимало лак задатак за двомилионску метрополу са великим бројем моторних возила, до сада је обављан веома успешно. Наш је циљ да тај ниво рада задржимо и у предстојећој зимској сезони.





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

26.06.2024.
 У петак 21. јуна, у раним јутарњим сатима, екипе Службе за саобраћајну сигнализацију ЈКП „Београд пут“ обележиле су хоризонталне ознаке у
09.05.2024.
Последњи викенд априла обележио је Београдски маратон. Тридесет седми по реду, одржан је на добро познатим и атрактивним трасама полумаратонске и
10.04.2024.
Служба за грађевинску оперативу  наставила је проширење Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду.Проширење коловоза за једну саобраћајну
ПРИЈАВИТЕ ПРОБЛЕМ
Проблем на градским улицама можете пријавити путем телефонског центра: 11011
детаљније
Е-РАЧУН
Слање еРачуна представља први корак ка стварању модерног предузећа
детаљније
АРХИВА ДОКУМЕНАТА
Комплетна архива докумената ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније
ТЕНДЕРИ
Списак расписаних тендера са архивом ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније