Изградња кружног тока код Бранковог моста у завршној фази


naslovJedneVesti
26.08.2024

Екипе ЈКП „Београд пут“ започеле су завршне радове на изградњи кружног тока на раскрсници Булевара Михајла Пупина и Булевара Николе Тесле. Асфалтерски радови на саобраћајним површинама су у пуном јеку. Израда носећих слојева је пру крају, а упоредо са тим врши се асфалтирање бициклистичких и пешачких површина чија се комуникација остварује преко кружног тока. Током недеље следи пресвлачење коловоза завршним од три слоја асфалта. 

Нови кружни ток биће стављен у функцију 1. септембра, у складу са предвиђеним роком.

Треба нагласити да је пројекат изградње кружног тока урадила Служба за пројектовање ЈКП  „Београд пут“.

Кружни ток је спољњег пречника од 70 метара. Радови су обухватили изградњу коловоза са три саобраћајне траке и централним острвом пречника 43 метра, израду нових бициклистичких и пешачких стаза, два аутобуска стајалишта јавног градског превоза, уградњу нове расвете и уређење пратећих зелених површина. 

По рушењу постојећих површина, грађевинске бригаде ЈКП „Београд пут“ су извршиле израду тампон подлоге од камених агрегата. Извршена је уградња ивичњака, изградња нових сливничких веза са сливницима за кишну канализацију, као и израда и бетонирање бициклистичких деоница и тротоара.

Асфалтирање носећих слојева је вршено у фазама.

Уз наведено, урађена је јавна расвета и довршава се уређење зелених површина од стране надлежних предузећа.

Када екипе Службе за саобраћајну сигнализацију заврше постављање вертикалне и обележавање хоризонталне сигнализације, све ће бити спремно за пуштање у саобраћај новог новобеоградског кружног тока.

Обиман посао са интензивном динамиком извођења захтевао је ангажовање адекватних људских ресурса уз значајне ресурсе грађевинске механизације и транспортних капацитета Београд пута.

Целокупан посао извођен по најтоплијем лету од када се врше мерења, са дугим тропским периодима, те је организација и реализација посла због тога била значајно отежана. Упркос екстремним временским приликама, радови ће бити реализовани у року.

Овом реконструкцијом семафоризована раскрсница Булевара Михајла Пупина и Булевара Николе Тесле у коју се уливају и крак улице Сајмиште и излаз у улицу Ушће, трансформисана је у кружну раскрсницу, а од ове промене се очекује бољи проток саобраћаја на предметној локацији.

Упоредо са радовима на раскрсници два булевара, у протекле две недеље, у оквиру редовног одржавања улица, обновљен је и асфалтни застор на коловозу Бранковог мостa у пуном профилу, као и деоница Булевара Милентија Поповића од моста до новог кружног тока, који су практично повезани у једну целину.

Имајући у виду да обим послова на једној од најфреквентнијих локација у граду, уз адекватну организацију саобраћаја од стране надлежних органа и алтернативна решења, радови су протекли без великих гужви и застоја у саобраћају, а све линије јавног градског превоза су биле непрекидно у функцији.





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

29.08.2024.
Екипе ЈКП „Београд пут“ завршиле су радове на изградњи кружног тока на раскрсници Булевара Михајла Пупина и Булевара Николе Тесле.  Нови
28.08.2024.
Екипе Службе за саобраћајну сигнализацију ЈКП „Београд пут“ обележиле су у уторак 27. августа у вечерњим сатима хоризонталне ознаке у Булевару
27.08.2024.
У циљу реализације завршних радова на изградњи кружног тока на раскрсници Булевара Михајла Пупина и Булевара Николе Тесле у наредним данима
ПРИЈАВИТЕ ПРОБЛЕМ
Проблем на градским улицама можете пријавити путем телефонског центра: 11011
детаљније
Е-РАЧУН
Слање еРачуна представља први корак ка стварању модерног предузећа
детаљније
АРХИВА ДОКУМЕНАТА
Комплетна архива докумената ЈКП "Београд пут", Београд.
детаљније
ТЕНДЕРИ
Списак расписаних тендера са архивом ЈКП "Београд пут", Београд.
детаљније