Екипе ЈКП „Београд пут“ изводе радове на уређењу Вишњичке улице, од Улице Мије Ковачевића до Сланачког пута. Укупна дужина деонице која ће бити реконструисана је 2439 метара. Након завршетка радова ова важна саобраћајница ће бити проширена са по једном траком у оба смера.

Радови се изводе у три фазе:

Прва фаза радова је од Миријевског булевара до Улице војводе Мицка Крстића. Укупна дужина прве фазе је 1.400m и састоји се из 4 подфазе:

  1. подфаза: деоница од Миријевског булевара до Пута за Аду Хују

2. подфаза: од Пута за Аду Хују до Диљске улице

3. подфаза: од Диљске улице до улаза за гаражу тржног центра „BIG Fashion“

4. подфаза: од улаза за гаражу тржног центра „BIG Fashion“ до Улице војводе Мицка Крстића

Друга фаза реконструкције обухвата део Вишњичке улице од Улице војводе Мицка Крстића до раскрснице са Улицом Мије Ковачевића. Радови у овој фази условљени су радовима других извођача и биће синхронизовани са њима. Дужина деонице друге фазе износи 600m.

Трећа фаза су радови на делу од Миријевског булевара до раскрснице са Сланачким путем, где је пројектом планиран кружни ток. Дужина треће фазе је 420m.

У постојећем стању Вишњичка улица се састоји из две саобраћајне траке по смеру, док ће новопројектованим решењем имати три траке по смеру укупне ширине 9.5m.

Радови се изводе под саобраћајем, уз поштовање свих безбедносних мера и прописа. Планирани датум завршетка радова је 1.октобар 2023.године.

Градилиште су обишли Градоначелник Београда Александар Шапић, градски урбаниста Марко Стојчић и в.д. директора ЈП „Путеви Београда“ Александар Милентијевић.

назад на вести