Екипе Службе за грађевинску оперативу започеле су радове на измештању стајалишта јавног градског превоза у Војвођанској улици у центру Сурчина. Досадашње аутобуско стајалиште у смеру ка Јакову, које се налазило непосредно после раскрснице са Улицом Браће Пухаловић, биће „померено“ напред, код зграде поште.

За изградњу нове аутобуске нише коловоз ће бити проширен за једну саобраћајну траку у дужини од око 150 метара. Биће изграђено ново аутобуског стајалиште и извршена реконструкција пратеће деонице тротоара.

Екипе Службе за грађевинску оперативу тренутно врше рушење постојеће тротоарске конструкције и паркинга, ископ и припрему за израду нове коловозне конструкције адекватну аутобуском оптерећењу (постојећи паркинг се укида и изграђује ниша за аутобусе).

Следи потом уградња нових ивичњака, носећих асфалтних слојева, а затим и изградња нових површина намењених пешацима.

Наведени радови непосредно су везани за изградњу нове саобраћајне траке у Улици браће Пухаловић намењене скретању возила десно, из ове улице у Војвођанску.

Актуелни радови чији се завршетак очекује следећег месеца допринеће бољем протоку саобраћаја кроз сам центар Сурчина, а изглед и функција Улице браће Пухаловић у зони раскрснице са најфреквентнијом сурчинском саобраћајницом биће употпуњени. Да подсетимо, пре тачно две године екипе „Београд-пута“ у Улици браће Пухаловић изградиле су паркинге и обновиле тротоаре крај њих.

назад на вести