Данас, 23.07.2022. ЈКП “Београд пут” је завршио изградњу приступних саобраћајница 17 нова, 47 нова и довео мостовску конструкцију преко брзе пруге у Батајници до функционалног нивоа. Овим је омогућено да “Железнице Србије” укину пружни прелаз у нивоу који је привремено био у употреби.
У овој фази саобраћај ће функционисати на следећи начин:

  1. Путнички саобраћај у смеру Добановци – Батајница: 17 нова, преко новоизграђеног моста, 47 нова, Краља Стефана Томаша, Јасеновачких мученика, Војачка.
  2. Путнички саобраћај у смеру Батајница-Добановци:
    а) Царице Јелене, Војачка, Посавска, Краља Стефана Томаша, 47 нова, преко новоизграђеног моста, 17 нова
    б) Драге Михајловића, Краља Стефана Томаша, 47 нова, преко новоизграђеног моста, 17 нова
  3. Аутобуски саобраћај: Шангајска, окретница (и истом трасом у супротном смеру)
  4. Теретни саобраћај преко 3,5т: Шангајска, Белегишка (око Интермодалног терминала у наставку Белегишке улице обилазницом коју је ЈКП “Београд пут” извео прошле године за ову намену), Батајничка петља (и истом трасом у супротном смеру).
    Наглашавамо да се путничка возила могу кретати и трасом прописаном за аутобуска и теретна возила, док се аутобуска и теретна возила могу кретати само за њих предвиђеном тј. обавезном трасом.

Отварањем новог моста и пуштањем у рад приступних саобраћајница омогућен је далеко безбеднији прелазак пружног прелаза за грађане. Одвијање саобраћаја преко моста тренутно је омогућено само за путничка возила и примењиваће се до завршетка друге фазе у којој је предвиђено спајање приступних саобраћајница на Батајнички пут који се очекује до 01.10.2022. године.

С поштовањем,
ЈКП “Београд пут”

назад на вести